Onze docenten worden de laatste dagen regelmatig gemaild over hoe wij omgaan met het Corona-virus.

Vooralsnog worden de lessen gewoon gegeven zolang dit nog verantwoord is. Enkele muziekdocenten bieden online lessen aan, nu nog voornamelijk aan oudere leerlingen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van verschillende apps; FaceTime(Mac) Skype (Mac, Windows en Android). Gezien de stabiliteit van dit programma wordt ook Zoom (Mac, Windows en Android) gebruikt, wat eigenlijk conferentie-software is. Alle programma’s zijn overigens gratis. De meeste mensen zijn wel bekend met de eerste 2 apps, met Zoom minder, vandaar hier een verkorte handleiding;

stap 1.

Download de software via deze link   https://zoom.us/download  

stap 2.

De docent zet een “meeting” en stuurt je via mail een Meeting ID en password

Stap 3.

Open het programma Zoom en voer de gevraagde codes in

NB. de beste verbinding komt via een draad tot stand, WIFI is minder stabiel, maar moet je uitproberen. Dichter bij de router gaan zitten is beter.

 

 

Leave a Comment